Toast med flødeost og chia-hindbærkompot

15 min
Toast med flødeost og chia-hindbærkompot

Ristet surdejsbrød smurt med cremet flødeost og kompot af hindbær med chiafrø. Lækkert til morgenmad eller eftermiddagskaffen.

Ingredienser

Chia-hindbærkompot

100 g Frosne hindbær
1 spsk Flydende honning
1 spsk Chiafrø
2 skiver Surdejsbrød
50 g Flødeost

Sådan gør du

Chia-hindbærkompot

  • Kom hindbærrene i en gryde og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt honning og chiafrø.
  • Kom kompotten i en skål og lad den stå ca. 10 min.
  • Rist brødskiverne og smør dem med flødeost.
  • Top med lun eller afkølet chia-hindbærkompot.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2348 kJ / 561 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 10,6 % 4,9 g
Kulhydrat: 60,4 % 27,6 g
Fedt: 29 % 6,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/toast-med-flodeost-og-chia-hindbarkompot/