Toast med svampe, æble og blåbær

30 min
Toast med svampe, æble og blåbær

Lækker åben svampetoast med masser af umami og frisk smag.

Ingredienser

Æblesalat

2 Æbler i små tern (ca. 250 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
125 g Blåbær
1 dl Finthakket bredbladet persille
25 g Smør
200 g Halloumi ost i tern
300 g Rensede østershatte i mindre stykker
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
2 spsk Mørk balsamicoeddike
1 tsk Groft salt
1 spsk Frisk timian
8 Skiver landbrød (ca. 600 g)
50 g Smør

Sådan gør du

  • Vend æblerne sammen med limesaft, blåbær og persille. Lad det trække indtil servering.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden det bruner. Svits osten i ca. 2 min. og tag den af panden. Tilsæt svampe og løg og svits i ca. 4 min. - rør af og til. Tilsæt balsamico, salt og timian og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Smør brødene med smør og fordel dem på en plade med bagepapir - med smøret opad. Rist brødene midt i ovnen - til de er gyldne. Fordel brødene på fade og anret først svampe og dernæst æblesalat og halloumi, oven på brødet. Server de 8 svampetoast straks, sammen med æblesalaten.

Ristning

  • Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12486 kJ / 2984 kcal

Næringsindhold pr. 100g

697 kJ / 167 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,6 % 6 g
Kulhydrat: 51,2 % 21 g
Fedt: 34,2 % 6,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/toast-med-svampe-able-og-blabar/