Toast med svampe, æble og blåbær - Opskrifter - Arla

Toast med svampe, æble og blåbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Lækker åben svampetoast, med masser af umami og frisk smag.

Ingredienser

Antal portioner

Æblesalat

  • 2 æbler i små tern (ca. 250 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 125 g blåbær
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 25 g smør
  • 200 g Karolines Køkken® Halloumi ost 25% i tern Halloumi
  • 300 g rensede østershatte i mindre stykker
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk friske timianblade
  • 8 skiver landbrød (ca. 600 g)
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend æblerne sammen med limesaft, blåbær og persille. Lad det trække indtil servering.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden det bruner. Svits osten i ca. 2 min. og tag den af panden. Tilsæt svampe og løg og svits i ca. 4 min. - rør af og til. Tilsæt balsamico, salt og timian og svits i yderligere ca. 1 min.

Smør brødene med smør og fordel dem på en plade med bagepapir - med smøret opad. Rist brødene midt i ovnen - til de er gyldne. Fordel brødene på fade og anret først svampe og dernæst æblesalat og halloumi, oven på brødet. Server de 8 svampetoast straks, sammen med æblesalaten.

Ristning

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: