Toast med svampe, æble og blåbær

Toast med svampe, æble og blåbær

30 min
Lækker åben svampetoast med masser af umami og frisk smag.

Sådan gør du

  • Vend æblerne sammen med limesaft, blåbær og persille. Lad det trække indtil servering.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden det bruner. Svits osten i ca. 2 min. og tag den af panden. Tilsæt svampe og løg og svits i ca. 4 min. - rør af og til. Tilsæt balsamico, salt og timian og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Smør brødene med smør og fordel dem på en plade med bagepapir - med smøret opad. Rist brødene midt i ovnen - til de er gyldne. Fordel brødene på fade og anret først svampe og dernæst æblesalat og halloumi, oven på brødet. Server de 8 svampetoast straks, sammen med æblesalaten.
Ristning
  • Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12403 kJ / 2964 kcal

Næringsindhold pr. 100g

692 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 15 % 6,1 g
Kulhydrat: 50,2 % 20,4 g
Fedt: 34,8 % 6,5 g

Ingredienser

Æblesalat
Æbler i små tern (ca. 250 g)
2
Friskpresset limesaft
2 spsk
Blåbær
125 g
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Smør
25 g
Halloumi ost i tern
200 g
Rensede østershatte i mindre stykker
300 g
Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
2
Store finthakkede fed hvidløg
2
Mørk balsamicoeddike
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Frisk timian
1 spsk
Skiver landbrød (ca. 600 g)
8
Smør
50 g