Toast med svampe, æble og blåbær

Toast med svampe, æble og blåbær

30 min
Lækker åben svampetoast med masser af umami og frisk smag.

Sådan gør du

  • Vend æblerne sammen med limesaft, blåbær og persille. Lad det trække indtil servering.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden det bruner. Svits osten i ca. 2 min. og tag den af panden. Tilsæt svampe og løg og svits i ca. 4 min. - rør af og til. Tilsæt balsamico, salt og timian og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Smør brødene med smør og fordel dem på en plade med bagepapir - med smøret opad. Rist brødene midt i ovnen - til de er gyldne. Fordel brødene på fade og anret først svampe og dernæst æblesalat og halloumi, oven på brødet. Server de 8 svampetoast straks, sammen med æblesalaten.
Ristning
  • Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

12480 kJ / 2983 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,7 % 6 g
Kulhydrat: 51,1 % 20,9 g
Fedt: 34,2 % 6,4 g

Ingredienser

Æblesalat
2 Æbler i små tern (ca. 250 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
125 g Blåbær
1 dl Finthakket bredbladet persille
25 g Smør
200 g Halloumi ost i tern
300 g Rensede østershatte i mindre stykker
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
2 spsk Mørk balsamicoeddike
1 tsk Groft salt
1 spsk Frisk timian
8 Skiver landbrød (ca. 600 g)
50 g Smør