Tomatmarmelade
&format=webp)
En skøn syrlig-sød tomatmarmelade. Kogt godt ind, så konsistensen bliver sirupsagtig, lidt a la en tyk chutney. Tomatmarmelade passer perfekt til modnet gul ost eller til blå- og hvidskimmelost. Du kan også bruge tomatmarmeladen som tilbehør til fx karryretter, hvor du ellers ville bruge mangochutney. Tomatmarmeladen kan tilberedes af både røde og grønne tomater.
Ingredienser
Tomatmarmelade
1 kg
Tomater
|
|
---|---|
600 g
Sukker
|
|
1
Vaniljestang - korn og stang
|
|
2 dl
Æblecidereddike
|
|
2 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Evt. atamon
|
Sådan gør du
Tomatmarmelade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan tilberede tomatmarmeladen af grønne tomater. Eller brug en blanding af røde og grønne, hvis du har et drivhus, der skal tømmes sidst på sæsonen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11044 kJ / 2640 kcal
Næringsindhold pr. 100g
608 kJ / 145 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 1,4 % | 0,5 g |
Fedt: | 0,4 % | 0,1 g |
Kulhydrat: | 98,2 % | 35,1 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
