Tomatsalat med balsamicoyoghurt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

Det ser flot ud med forskellige tomater i salaten. Saucen passer også godt til grillet kylling eller fisk.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sød fransk sennep
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber
  • 1 zittauerløg i skiver
  • 500 g røde og gule cherrytomater
  • 2 modne avocadoer
  • ½ liter renset rucolasalat

Sauce

Hertil

  • 400 g grillet kød, fx kyllingefilet eller bøf af oksefilet
  • 1 kg nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk olie, sennep, salt og peber sammen og rør det sammen med løget. Skær tomaterne i mindre stykker og vend dem sammen med løgblandingen. Flæk avocadoerne, fjern skal og sten. Skær avocadoerne i mindre stykker og vend dem i tomaterne sammen med rucola.

Sauce

Vend yoghurten sammen med eddike, sukker og salt. Smag til og server saucen til tomatsalaten.

Tip

I stedet for sukker og eddike i saucen kan du bruge 2 spsk glaze med balsamico/crema di balsamico.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: