Tomatsalat med nektariner
&format=webp)
Nektariner og tomater er en fantastisk kombi. Tomatsalat med nektariner er en farverig salat, der er genial sammen med fx grillmad eller til en pastaret. Du kan bruge alle slags tomater, og om du bruger ferskner eller nektariner, betyder ikke noget, så længe de er solmodne. Opskriften her er med salte mandler, og hvis ikke du har det, så kan du bruge salte græskarkerner, cashewnødder, pistacienødder eller pinjekerner - så længe du kommer lidt nødder eller kerner i, kan du bruge dem, du har.
Ingredienser
3 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Citronsaft
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
300 g
Tomater, fx blomme eller cherry
|
|
---|---|
4
Nektariner eller ferskner, skåret i både
|
|
40 g
Saltede mandler
|
|
1 bundt
Frisk basilikum, grofthakket
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge alle slags tomater, og om du bruger ferskner eller nektariner, betyder ikke noget, så længe de er solmodne. Opskriften her er med salte mandler, og hvis ikke du har det, så kan du bruge salte græskarkerner, cashewnødder, pistacienødder eller pinjekerner - så længe du kommer lidt nødder eller kerner i, kan du bruge dem, du har.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
442 kJ / 106 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,9 g |
Protein: | 2,9 g |
Fedt: | 7,2 g |
Kulhydrat: | 7,4 g |
Du kan bruge alle slags tomater, og om du bruger ferskner eller nektariner, betyder ikke noget, så længe de er solmodne.
