Tomatsauce

Tomatsauce

15 min
Dejlig nem tomatsauce med cremefraiche. Server den til fx stegt kød, retter med ris eller pasta.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsauce/

Sådan gør du

  • Bring bouillon, tomatpuré, oregano, sukker og hvidløg i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Rør cremefraiche og hvedemel sammen til en jævning, og hæld den i bouillonen, stadig under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag tomatsaucen til.
Energiindhold for hele retten:

997 kJ / 238 kcal

Næringsindhold pr. 100g

170 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 12,8 % 1,3 g
Kulhydrat: 47 % 4,7 g
Fedt: 40,2 % 1,8 g

Ingredienser

4½ dl Grøntsagsbouillon
4 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Tørret oregano
1 Stort knust fed hvidløg
1 tsk Sukker
½ dl Creme fraiche
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber