Tomatsuppe med løg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

45 min

Vil du lave din egen hjemmelavede tomatsuppe fra bunden er her opskriften på en cremet, fyldig klassiker.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i store tern
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 400 g flåede tomater i grove tern - friske eller fra dåse
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ¾ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré, tomater og bouillon. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Kom tomatsuppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og salt og varm suppen igennem. Smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia, sauvignon blanc Salento, Italien

Fyldig hvidvin fra Syditalien vil fungere bedst til denne suppe. Bianco salento hedder vinen, som bør serveres ved ca 10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe