Tomatsuppe med løg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

45 min

Vil du lave din egen hjemmelavede tomatsuppe fra bunden er her opskriften på en cremet, fyldig klassiker.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i store tern
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 400 g flåede tomater i grove tern - friske eller fra dåse
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ¾ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré, tomater og bouillon. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Kom tomatsuppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og salt og varm suppen igennem. Smag til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia, sauvignon blanc Salento, Italien

Fyldig hvidvin fra Syditalien vil fungere bedst til denne suppe. Bianco salento hedder vinen, som bør serveres ved ca 10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe