Tonkabønneis har sit navn fra tonkabønnen, som er en aromatisk bønne, der stammer fra Mellemamerika. Den kan minde om vanilje, og bliver da også ofte brugt som erstatning herfor. Vi syntes at tonkabønnen samtidig har en dejlig duft af marcipan. Her bliver bønnen brugt i en tonkabønneis, der serveres med rombraiseret ananas. Vi syntes sammensætningen giver god mening da tonkabønner ofte lagres i rom, hvorefter den tørres.
Denne dessert er også en fantastisk kombination af koldt og lunt.
Du kan udskifte tonkabønne med vaniljestang, vaniljepasta eller vaniljesukker. I stedet for rombraiseret ananas, kan du servere frisk frugt, eller en frugtsauce til tonkabønneisen.
15225 kJ / 3639 kcal
725 kJ / 173 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 2,7 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 38,6 % | 16,5 g |
Fedt: | 50,9 % | 10 g |
Alkohol: | 7,8 % | 2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.