Tortillastabler
50 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Tortillastabler som får tænderne til at løbe i vand. Den mexicansk inspirerede ret med tortillas i lag bestående af tortillas, krydret oksekødsauce og et godt lag smeltet ost på toppen. Og toppet med sprøde nachos, cremefraiche og koriander.
Ingredienser
Krydret kødsauce
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
4
Små knuste fed hvidløg
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2½ dl
Medium tomatsalsa (ca. 225 g)
|
|
3
Blandede peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
8
Små majstortillaer
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
50 g
Majschips
|
|
1
Limefrugt i både
|
Pynt
½ bundt
Frisk koriander
|
|
---|---|
Rødløg i tynde ringe
|
|
Grønne chilipebere i tynde ringe
|
Tilbehør
200 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
50 g
Agurk i tern
|
Sådan gør du
Krydret kødsauce
Sådan samler du tortillastablerne
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug en hot tomatsalsa, hvis du er til en stærkere version.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8700 kJ / 2079 kcal
Næringsindhold pr. 100g
431 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 25,6 % | 6,5 g |
Fedt: | 36,3 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 38,1 % | 9,7 g |
