Toscatærte med æble
60+ min

Toscatærte med æble

Toscatærten er både en toscatærte og en æbletærte. Sprød tærtedej med skiver af æble i bunden og knas af nødder på toppen. Mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Toscatærte med æble

Toscatærten er både en toscatærte og en æbletærte. Sprød tærtedej med skiver af æble i bunden og knas af nødder på toppen. Mums!

Antal portioner

Tærtedej

  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 125 g smør
  • 2 spsk vand

Toscablanding

  • 2 røde æbler i tynde halve skiver, fx jonagold (ca. 250 g)

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Tærtedej

Bland hvedemel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og tryk den ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 26 cm i diameter). Prik huller i bunden med en gaffel og stil den tildækket i fryseren i ca. 15 min. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Toscablanding

Bring ingredienserne til toscablandingen i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min - eller til den begynder at tykne.

Fordel æblerne på den forbagte tærtebund og hæld toscablandingen over. Bag tærten nederst i ovnen. Tag tærten ud og lad den køle af på en bagerist. Pynt tærten med flormelis drysset gennem en sigte. Server med fraiche.

Forbagning

10-12 min. ved 200° - traditionel ovn

Bagning

Ca. 20 min ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %
Print