Toscatærte med æble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Toscatærten er både en toscatærte og en æbletærte. Sprød tærtedej med skiver af æble i bunden og knas af nødder på toppen. Mums!

Ingredienser

Antal portioner

Tærtedej

  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 125 g smør
  • 2 spsk vand

Toscablanding

  • 2 røde æbler i tynde halve skiver, fx jonagold (ca. 250 g)

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Bland hvedemel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og tryk den ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 26 cm i diameter). Prik huller i bunden med en gaffel og stil den tildækket i fryseren i ca. 15 min. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Toscablanding

Bring ingredienserne til toscablandingen i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min - eller til den begynder at tykne.

Fordel æblerne på den forbagte tærtebund og hæld toscablandingen over. Bag tærten nederst i ovnen. Tag tærten ud og lad den køle af på en bagerist. Pynt tærten med flormelis drysset gennem en sigte. Server med flødefraicheskum.

Forbagning

10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: