Trekornsgrød med abrikoskompot

Trekornsgrød med abrikoskompot

1 time
En grøddag er absolut ingen straf, når grøden er så delikat som denne trekornsgrød.

Sådan gør du

Abrikoskompot
  • Klip abrikoserne i strimler og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld abrikosblandingen i en skål og mos den let. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker. Vend appelsinstykker og -saft i abrikoserne. Tilsæt citronsaft og smag til.
Trekornsgrød
  • Bring vand, byggryn og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tag låget af gryden og lad grøden koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt hirseflager og salt og kog i yderligere ca. 5 min., stadig under omrøring. Smag grøden til. Server trekornsgrøden sammen med lun eller kold abrikoskompot.
Velbekomme!
Tips

Du kan også servere grøden med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker). Abrikoskompotten smager godt sammen med syrnede mælkeprodukter, fx tykmælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7830 kJ / 1871 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 11,9 % 2,1 g
Kulhydrat: 69 % 12,3 g
Fedt: 19,1 % 1,6 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Abrikoskompot
Tørrede abrikoser
250 g
Vand
4 dl
Sukker
1½ spsk
Appelsiner (ca. 550 g)
2
Friskpresset citronsaft
3 spsk
Trekornsgrød
Vand
2 dl
Byggryn (ca. ¾ dl)
50 g
Knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
50 g
Sødmælk, letmælk eller minimælk
1 liter
Hirseflager
4 spsk
Groft salt
1 tsk