Trekornsgrød med abrikoskompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En grøddag er absolut ingen straf, når grøden er så delikat som denne trekornsgrød.

Ingredienser

Antal portioner

Abrikoskompot

  • 250 g tørrede abrikoser
  • 4 dl vand
  • 1½ spsk sukker
  • 2 appelsiner (ca. 550 g)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft

Trekornsgrød

  • 2 dl vand
  • 50 g byggryn (ca. ¾ dl)
  • 50 g knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
  • 1 liter mælk
  • 4 spsk hirseflager
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Abrikoskompot

Klip abrikoserne i strimler og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld abrikosblandingen i en skål og mos den let. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker. Vend appelsinstykker og -saft i abrikoserne. Tilsæt citronsaft og smag til.

Trekornsgrød

Bring vand, byggryn og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tag låget af gryden og lad grøden koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt hirseflager og salt og kog i yderligere ca. 5 min., stadig under omrøring. Smag grøden til. Server trekornsgrøden sammen med lun eller kold abrikoskompot.

Tips

Du kan også servere grøden med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker).
Abrikoskompotten smager godt sammen med syrnede mælkeprodukter, fx tykmælk.
Har du en rest grød, kan den bruges til en dessert. Vend den kolde grød med Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum, vaniljekorn og lidt rørsukker. Server med abrikoskompot og hakkede, ristede mandler.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: