Trekornsgrød med abrikoskompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En grøddag er absolut ingen straf, når grøden er så delikat som denne trekornsgrød.

Ingredienser

Antal portioner

Abrikoskompot

  • 250 g tørrede abrikoser
  • 4 dl vand
  • 1½ spsk sukker
  • 2 appelsiner (ca. 550 g)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft

Trekornsgrød

  • 2 dl vand
  • 50 g byggryn (ca. ¾ dl)
  • 50 g knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
  • 1 liter mælk
  • 4 spsk hirseflager
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Abrikoskompot

Klip abrikoserne i strimler og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld abrikosblandingen i en skål og mos den let. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker. Vend appelsinstykker og -saft i abrikoserne. Tilsæt citronsaft og smag til.

Trekornsgrød

Bring vand, byggryn og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tag låget af gryden og lad grøden koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt hirseflager og salt og kog i yderligere ca. 5 min., stadig under omrøring. Smag grøden til. Server trekornsgrøden sammen med lun eller kold abrikoskompot.

Tips

Du kan også servere grøden med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker).
Abrikoskompotten smager godt sammen med syrnede mælkeprodukter, fx tykmælk.
Har du en rest grød, kan den bruges til en dessert. Vend den kolde grød med Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum, vaniljekorn og lidt rørsukker. Server med abrikoskompot og hakkede, ristede mandler.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: