Trekornsgrød med abrikoskompot
1 time
•
Arbejdstid: 20 min
•
Trekornsgrød er en virkelig velsmagende grød med både bid og cremethed. Og den friske syrlige abrikoskompot er en god kontrast både i konsistens og smag. En grøddag er absolut ingen straf, når grøden er så delikat som denne trekornsgrød.
Ingredienser
Abrikoskompot
250 g
Tørrede abrikoser
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
2
Appelsiner (ca. 550 g)
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Trekornsgrød
2 dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Byggryn (ca. ¾ dl)
|
|
50 g
Knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
|
|
1 liter
Mælk, letmælk eller minimælk
|
|
4 spsk
Hirseflager
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Abrikoskompot
Trekornsgrød
Du kan også servere grøden med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker). Abrikoskompotten smager godt sammen med syrnede mælkeprodukter, fx tykmælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6683 kJ / 1597 kcal
Næringsindhold pr. 100g
258 kJ / 62 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 14,2 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 80,6 % | 12,2 g |
Fedt: | 5,2 % | 0,4 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.