Trøffelkugler

5 timer
Fryseegnet
Trøffelkugler

Bløde chokoladetrøfler der smelter i munden. Pynt dem gerne forskelligt, det ser festligt og flot ud.

Ingredienser

200 g Finthakket mælkechokolade
100 g Finthakket mørk chokolade
1½ dl Piskefløde
¾ dl Kondenseret mælk
10 g Blødt smør

Pynt

Kokosmel, finthakkede nødder, hampefrø, kakaopulver, flormelis, lakridspulver eller pensl med smeltet chokolade

Sådan gør du

Dejen

  • Kom de to slags chokolade i en skål.
  • Bland fløde og kondenseret mælk i en gryde og bring den i kog.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er smeltet. Rør smørret i.
  • Dæk overfladen med husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens og stil trøffelmassen i køleskabet min. 4 timer - eller til den er helt kold.

Anretning

  • Tag en skefuld kold trøffelmasse op i hænderne og rul den hurtigt til en kugle.
  • Tril den i én eller flere slags pynt. Fortsæt med resten af trøffelmassen.
  • Opbevar trøffelkuglerne i fryseren (de bliver ikke hårde) og server dem iskolde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9714 kJ / 2322 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1766 kJ / 422 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 5,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 33,7 % 35 g
Fedt: 61,2 % 29,2 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/troffelkugler/