Valnøddekylling med avocadosauce
1 timer

Valnøddekylling med avocadosauce

Overrask med den flotte grønne sauce til den festlige valnøddekylling.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Valnøddekylling med avocadosauce

Overrask med den flotte grønne sauce til den festlige valnøddekylling.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g blødt smør
  • 1 dl grofthakkede valnøddekerner
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • bomuldssnor
  • 25 g smør

Avocadosauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 350 g dampede små nye gulerødder med top
  • 250 g dampede grønne asparges

Fremgangsmåde:

Flæk kyllingefileterne på langs, men lad dem hænge sammen. Drys med salt og peber. Fordel smør, nødder og citronskal på fileterne og luk dem - bind dem sammen 2 steder med lidt bomuldssnor. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kyllingefileterne i ca. 12 min. - vend dem af og til.

Avocadosauce

Flæk avocadoen, fjern sten og skal. Blend avocadoen sammen med citronsaft og vand. Bring mælkesauce og kyllingefond i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og rør avocadoblandingen heri - lige inden serveringen. Server straks sammen med kylling, kartofler og grøntsager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Graves, Frankrig

Hvid, fadlagret bordeaux, når den er bedst, vil være et fremragende match til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling