Valnøddekylling med avocadosauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

Overrask med den flotte grønne sauce til den festlige valnøddekylling.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kyllingefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g blødt smør
  • 1 dl grofthakkede valnøddekerner
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • bomuldssnor
  • 25 g smør

Avocadosauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 350 g dampede små nye gulerødder med top
  • 250 g dampede grønne asparges

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk kyllingefileterne på langs, men lad dem hænge sammen. Drys med salt og peber. Fordel smør, nødder og citronskal på fileterne og luk dem - bind dem sammen 2 steder med lidt bomuldssnor. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kyllingefileterne i ca. 12 min. - vend dem af og til.

Avocadosauce

Flæk avocadoen, fjern sten og skal. Blend avocadoen sammen med citronsaft og vand. Bring mælkesauce og kyllingefond i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og rør avocadoblandingen heri - lige inden serveringen. Server straks sammen med kylling, kartofler og grøntsager.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Graves, Frankrig

Hvid, fadlagret bordeaux, når den er bedst, vil være et fremragende match til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling