Vandmelonsalat med salatost
•
Vandmelonsalat med salatost - en klassisk kombination, hvor det søde og det salte fungerer rigtig godt sammen. Vandmelonsalaten smager herligt, er frisk og læskende og i denne version med et dejligt krydret tvist af frisk koriander.
Ingredienser
Vandmelonsalat
|
450 g
Skrællet vandmelon i tern
|
|
|---|---|
|
3
Tomater i tern (ca. 225 g)
|
|
|
½
Agurk i tern (ca. 150 g)
|
|
|
½
Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
|
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
200 g
Salatost i tern
|
Marinade
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Grofthakket frisk koriander
|
|---|
Sådan gør du
Vandmelonsalat
Marinade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De friske korianderblade kan erstattes af andre krydderurter, fx mynte, bredbladet persille eller basilikum.
Vandmelonsalaten kan forberedes i god tid, men vent med at tilsætte osten og hælde dressingen over før servering. Det samme gælder, hvis du har lyst til at tage salaten med på picnic.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
397 kJ / 95 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 3,3 g |
| Fedt: | 7,2 g |
| Kulhydrat: | 4,4 g |
Relateret video
Vandmelonsalat med salatost
Se hvordan du laver denne herlige vandmelonsalat.