Vaniljefromage

10 timer
Arbejdstid: 15 min
Vaniljefromage

Vaniljefromage - nem at lave og at spise. Fromage leder tankerne hen på "de gode gamle dage" - men denne opskrift på dessert hitter stadig idag!

Ingredienser

Vaniljefromage

2 blade Husblas
½ liter Vaniljesauce
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
200 g Friske bær, fx hindbær, blåbær og brombær

Pynt

Ristede hasselnøddekerner
Citronmelisseblade

Sådan gør du

Vaniljefromage

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Kom vaniljesauce og revet citronskal i en lille, tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme creme. Rør til husblassen er opløst.
  • Hæld cremen op i 4 små glasforme (a ca. 2 dl) - ca. 1½ dl i hver. Stil formene tildækket i køleskabet til næste dag.
  • Anret de friske bær på fromagerne og pynt med hasselnøddekerner og citronmelisseblade.

Fromagerne kan også vendes ud og serveres på tallerkener. Løsn fromagerne i kanten med en spids kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend fromagerne ud.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4005 kJ / 957 kcal

Næringsindhold pr. 100g

568 kJ / 136 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 8,9 % 3 g
Kulhydrat: 43,6 % 14,6 g
Fedt: 47,5 % 7,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vaniljefromage/