Vaniljehorn
60+ min

Vaniljehorn

Sprøde vaniljehorn af usødet dej. Hornene drysses først med sukker efter bagningen.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vaniljehorn

Sprøde vaniljehorn af usødet dej. Hornene drysses først med sukker efter bagningen.

4 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 spsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 200 g koldt smør

Pynt

  • 1 dl sukker

Fremgangsmåde:

Bland mel og vaniljesukker sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det ligner revet ost. Saml dejen - ved hjælp af varmen fra hænderne. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 portioner. Rul dejen til 2 tykke stænger og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 20 min. Skær hver rulle i 20 stykker og rul hvert stykke til pinde - ikke for tynde og form dem til horn. Læg dem efterhånden på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen - kagerne skal være let gyldne og de skal føles lette når de er færdige. Lad kagerne køle let af på bagepladen. Vend dem i sukker mens de stadig er lune og lad dem køle af på bageriste.

Tip

Du kan komme lidt finthakkede rosenblade eller duftpelargonia i dejen - det giver vaniljehornene et romantisk tvist.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %
Print