Vaniljehorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Sprøde vaniljehorn af usødet dej. Hornene drysses først med sukker efter bagningen.

Ingredienser

4 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 spsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 200 g koldt smør

Pynt

  • 1 dl sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel og vaniljesukker sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det ligner revet ost. Saml dejen - ved hjælp af varmen fra hænderne. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 portioner. Rul dejen til 2 tykke stænger og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 20 min. Skær hver rulle i 20 stykker og rul hvert stykke til pinde - ikke for tynde og form dem til horn. Læg dem efterhånden på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen - kagerne skal være let gyldne og de skal føles lette når de er færdige. Lad kagerne køle let af på bagepladen. Vend dem i sukker mens de stadig er lune og lad dem køle af på bageriste.

Tip

Du kan komme lidt finthakkede rosenblade eller duftpelargonia i dejen - det giver vaniljehornene et romantisk tvist.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: