Varm kakao med dadler og ingefærflødeskum
15 min
•
Dette er kakao for voksne. Super intens i smagen og med masser af varme og fylde. Drikken kan også serveres med en kugle vanilleis eller afkøles kakaoen og serveres med isterninger.
Ingredienser
Varm kakao med dadler
|
100 g
Dadler, i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
1 dl
Vand
|
|
|
7 dl
Mælk
|
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
Ingefærflødeskum
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Revet frisk ingefær
|
Sådan gør du
Varm kakao med dadler
Ingefærflødeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kakaoen kan også serveres med en kugle vaniljeflødeis. Og du kan vælge at afkøle kakaoen og servere den med isterninger.
Du kan erstatte cayennepeber med kardemomme.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
400 kJ / 96 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 3,3 g |
| Fedt: | 4,3 g |
| Kulhydrat: | 10,9 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.