Varm kartoffelsalat med cremefraiche
60+ min

Varm kartoffelsalat med cremefraiche

Nogle retter bliver med tiden til livretter - blandt andet denne varme kartoffelsalat som kan bruges som tilbehør til kød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm kartoffelsalat med cremefraiche

Nogle retter bliver med tiden til livretter - blandt andet denne varme kartoffelsalat som kan bruges som tilbehør til kød.

Antal portioner
  • 1 kg aspargeskartofler
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt

Varm kartoffelsalat

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 4 stegte skinkeschnitzler (ca. 125 g)
  • ufarvet lagereddike
  • sennep

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og pil kartoflerne. Skær dem i tykke skiver.

Varm kartoffelsalat

Rør mel og 1½ spsk af vandet sammen i en stor, tykbundet gryde. Rør resten af vandet og fraiche i og tilsæt blomkål, løg, sukker, salt og peber. Kog blandingen ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. - rør af og til. Skru op til kraftig varme og vend de lune kartofler i salatsaucen. Varm retten igennem i ca. 3 min. - rør af og til. Tag låget af gryden og kog i yderligere ca. 2 min. Smag kartoffelsalaten til.

Ved serveringen

Drys den varme kartoffelsalat med persille og server den sammen med eddike i en lille skål - så man selv kan bestemme hvor sur/sød kartoffelsalaten skal være.

Tips

Hvis salatsaucen bliver for tyk, kan den tilsættes lidt vand. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med svinekoteletter pølser eller hamburgerryg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 23 %
Print