Vegetar enchiladas
30 min

Vegetar enchiladas

Enchiladas med vegetarisk krydret fyld af chili, hvidløg, tomater og soya granulat - et dejligt alternativ til hakket oksekød. Soya granulat består af sojabønner og har et højt indhold af fibre og protein.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vegetar enchiladas

Enchiladas med vegetarisk krydret fyld af chili, hvidløg, tomater og soya granulat - et dejligt alternativ til hakket oksekød. Soya granulat består af sojabønner og har et højt indhold af fibre og protein.

Antal portioner

Fyld

  • 2 dl kogende grøntsagsbouillon
  • 75 g granuleret mørk soja
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 finthakket rød chilipeber
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1½ spsk mildt chilipulver
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dåse kidneybønner (ca. 400 g)

Tomatsalsa

  • 250 g cherrytomater i tern
  • 1 agurk i tern (ca. 250 g)
  • ½ rødløg i tynde ringe (ca. 25 g)
  • 1 stor finthakket grøn chilipeber
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk hakkede friske korianderblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Pynt

  • hakkede friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Fyld

Bland bouillon og soja granulat. Lad det trække i ca. 5 min. Lad olien blive varm i en pande ved kraftig varme, og svits løg, hvidløg og chili i ca. 2 min. Tilsæt soja granulat, tomater, chilipulver, spidskommen og salt. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. - rør af og til. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte og bland dem sammen med resten af fyldet. Lad dem koge med i ca. 2 min. Smag til.

Fordel fyldet på de 8 pandekager og drys med halvdelen af osten. Rul pandekagerne og læg dem i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) med lukningen nedad. Drys resten af osten over og gratiner pandekagerne midt i ovnen.

Tomatsalsa

Bland tomat, agurk og de øvrige ingredienser sammen i en skål og smag til. Server de varme enchiladas med tomatsalsa og skyr.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print