Vintergryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

Vintergryde er en lækker vinter inspireret opskrift med knoldselleri, pastinakker, persillerødder og gulerødder. Retten både varmer og mætter!

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ knoldselleri i tern
  • 2 persillerødder i tern
  • 2 pastinakker i tern
  • 2 gulerødder i tern
  • 3 dl vand
  • 5 dl mælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom knoldselleri, persillerødder, pastinakker og gulerødder i kogende vand, og kog dem ca. 5 min. Tilsæt mælk.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle, og tilsæt den til grøntsagsblandingen. Kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt persillen lige inden serveringen.

Tip

Server retten med fx frikadeller eller groft brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: