Vintergryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Vintergryde er en lækker vinter inspireret opskrift med knoldselleri, pastinakker, persillerødder og gulerødder. Retten både varmer og mætter!

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ knoldselleri i tern
  • 2 persillerødder i tern
  • 2 pastinakker i tern
  • 2 gulerødder i tern
  • 3 dl vand
  • 5 dl mælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom knoldselleri, persillerødder, pastinakker og gulerødder i kogende vand, og kog dem ca. 5 min. Tilsæt mælk.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle, og tilsæt den til grøntsagsblandingen. Kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt persillen lige inden serveringen.

Tip

Server retten med fx frikadeller eller groft brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: