Vintergryde
30 min

Vintergryde

Vintergryde er en lækker vinterinspireret opskrift med knoldselleri, pastinakker, persillerødder og gulerødder. Retten både varmer og mætter!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vintergryde

Vintergryde er en lækker vinterinspireret opskrift med knoldselleri, pastinakker, persillerødder og gulerødder. Retten både varmer og mætter!

Antal portioner
  • ½ knoldselleri i tern
  • 2 persillerødder i tern
  • 2 pastinakker i tern
  • 2 gulerødder i tern
  • 3 dl vand
  • 5 dl mælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Kom knoldselleri, persillerødder, pastinakker og gulerødder i kogende vand, og kog dem ca. 5 min. Tilsæt mælk.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle, og tilsæt den til grøntsagsblandingen. Kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt persillen lige inden serveringen.

Tip

Server retten med fx frikadeller eller groft brød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %
Print