Nasi goreng med rejer og salatost
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Den indonesiske nasi goreng smager skønt, er nem at lave og er en rigtig fin måde hvorpå du kan få brugt dine gode rester. Nasi goreng er vel nærmest for indoneserne hvad biksemad er for os.
Ingredienser
Nasi goreng
| 
                                     
                                            
                                                    40 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Rødløg i tern (ca. 150 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Ærter
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    800 g
                                                Kogte ris (af ca. 4 dl rå ris)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    4 spsk
                                                Ketjap manis
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Sambal oelek
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Friskpresset limesaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Salatost i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Groft strimlede krydderurter, fx bredbladet persille, koriander eller basilikum
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Afdryppede rejer
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Rød chilipeber i tynde ringe
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Nasi goreng
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
536 kJ / 128 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g | 
| Protein: | 5,7 g | 
| Fedt: | 4,3 g | 
| Kulhydrat: | 16,5 g |