Ymerfromage med bagte rabarber og crumble

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Ymerfromage med bagte rabarber og crumble

Fløjlsblød ymerfromage med et låg af bagte rabarber og et sprødt crumble drys.

Ingredienser

Ymerfromage

3 blade Husblas
85 g Sukker (ca. 1 dl)
3 Æggeblommer (ca. 3 spsk)
½ Vaniljestang - kornene heraf
5 dl Ymer
2½ dl Piskefløde

Bagte rabarber

200 g Vinrabarber i ca. 3 cm stykker
75 g Sukker
1 tsk Fintrevet frisk ingefær

Crumble

75 g Sigtet speltmel
1 spsk Sukker
50 g Smør

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

Ymerfromage

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk sukker, æggeblomme og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend ymer i.
  • Træk husblassen op af vandet og smelt den. Vend lidt af ymerblandingen i den smeltede husblas og vend den i resten af ymerblandingen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i ymerblandingen.
  • Hæld ymerfromagen i 8 glas og stil dem tildækkede på køl i 2-3 timer.

Bagte rabarber

  • Bland rabarber, sukker og ingefær i en bradepande. Bag rabarberne i ovnen. Vend forsigtig i dem undervejs. Lad rabarberne køle af.

Crumble

  • Bland mel og sukker og smuldr smørret i melblandingen.
  • Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag det i ovnen ca. 15 min. ved 200° - varmluft, til det er gyldent og sprødt. Lad crumblen køle af.
  • Server ymerfromagen med bagte rabarber, crumble og citronmelisse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11392 kJ / 2723 kcal

Næringsindhold pr. 100g

873 kJ / 209 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 37,9 % 19,5 g
Fedt: 53,4 % 12,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en teske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ymerfromage-med-bagte-rabarber-og-crumle/