Yoghurtdessert med kardemomme

15 min
Yoghurtdessert med kardemomme

Desserten har en skøn smag af kardemomme. Nydes langsomt.

Ingredienser

25 Kardemommekapsler - frøene herfra
1 dl Usaltede pistacienødder
4 dl Yoghurt 10%
2 spsk Flydende honning

Sådan gør du

  • Knus kardemommefrøene (ca. 2 tsk) - evt. i en morter. Hak pistacienødderne groft - gem lidt af begge dele til pynt. Vend kardemomme og pistacienødder i yoghurten sammen med honning. Smag til og hæld yoghurten i 4 glas. Pynt med kardemomme og pistacienødder. Stil desserten tildækket i køleskabet til den er helt kold - ca. 1 time.

Kan du ikke finde usalatede pistacienøddekerner, kan du bruge de salte. Skyl og tør dem godt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4022 kJ / 961 kcal

Næringsindhold pr. 100g

801 kJ / 191 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 12,1 % 5,7 g
Kulhydrat: 25,5 % 12 g
Fedt: 62,4 % 13,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtdessert-med-kardemomme/