Krydret blomkåls- og gurkemejesuppe med Arla Laktosefri piskefløde

Krydret blomkåls- og gurkemejesuppe med Arla® Laktosefri piskefløde

En lækker og nærende suppe, der giver masser af energi.
4 personer

Ingredienser

Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 40 minutter
Tid i alt: 50 minutter

  • 50 ml Arla® Laktosefri piskefløde
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 spsk. stødt paprika
  • 1/2 spsk. stødt gurkemeje, plus ekstra til pynt
  • 400 g blomkål i buketter
  • 800 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. ristede græskarkerner
  • 2 spsk. frisk koriander, hakket
Krydret blomkåls- og gurkemejesuppe med Arla Laktosefri piskefløde

Sådan gør du:

  1. Sæt en stor gryde over på mellemvarme. Varm olivenolien op, og skru ned på lav varme. Tilsæt løg, hvidløg, paprika og gurkemeje. Steg i 10 minutter, omrør ofte, eller til løgene er bløde.
  2. Tilsæt blomkål, og steg i yderligere 5 minutter.
  3. Tilsæt grøntsagsbouillon og Arla Laktosefri piskefløde. Bring i kog, og skru ned på lav varme i 25 minutter.
  4. Tag gryden af varmen, dæk gryden med et rent viskestykke og lad suppen afkøle lidt, inden den blendes.
  5. Varm suppen igennem inden servering. Lav et mønster med Arla Laktosefri piskefløde, og pynt med gurkemeje, græskarkerner og koriander.

Tip:
Erstat stødt gurkemeje med 1/2 tsk. karry.
Erstat ristede græskarkerner med 2 spsk. solsikkefrø.