laktosefri risalamande
Laktosefri

Laktosefri Risalamande

Koges i 40 minutter. Afkøler til næste dag - 6-8 personer

Ingredienser:

Risengrød 

  • 3 dl vand 
  • 180 g grødris 
  • 1 liter Laktosefri sødmælk drik

Ris a la mande: 

  • 100 g smuttede mandler, grofthakket  
  • ¼ tsk vaniljepulver 
  • 2 spsk sukker 
  • ½ liter Laktosefri fløde 

Tilbehør: 

  • 1 glas færdig kirsebær sauce 

 

Tip: 

Brug altid Laktosefri sødmælk drik - det giver det bedste resultat. 

Skru ned for temperaturen – lang kogetid ved lav temperatur er med til at sikre at grøden bliver hvid. Skru ned og rør undervejs. 

laktosefri risalamande

Sådan gør du:

Risengrød: 

  1. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min
  2. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme i ca. 40 min. til risene er møre
  3. Stil grøden tildækket i køleskab til den er kold, gerne til næste dag  

Ris a la mande: 

  1. Tag en mandel fra og hak resten
  2. Rør risengrød med vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen
  3. Pisk fløden til en let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Vend forsigtig resten af flødeskummet i grøden sammen med en hel mandel
  4. Still den tildækket i køleskabet til servering