Hvad kan vi finde for dig?

Hvordan laver man brun sovs?

Søger du svar på, hvordan man laver brun sovs? Brun sovs klæder det meste kød, og det er en klassiker at servere brun sovs til retter som fx frikadeller, hakkebøffer, flæskesteg og kylling. Især hvis måltidet servers med kartofler som tilbehør. Vores opskrifter på brun sovs tager udgangspunkt i retten: Hvis du fx tilbereder en ret med kylling, er det oplagt at bruge skyen fra kyllingen som smagsgiver i sovsen.

Men, hvordan laver man brun sovs?

Sådan gør du:

  1. Smelt 15 g smør i en gryde
  2. Tilsæt 2 spsk hvedemel og pisk indtil melet er opsuget i smørret
  3. Tilsæt 4 dl mælk eller bouillon en tredjedel ad gangen- og pisk konstant.
  4. Kog sovsen cirka 5 minutter og smag den til med salt og peber og tilsæt kulør.

Ovenstående stammer fra denne opskrift på frikadeller med sovs og kartofler, som du kan finde her.

Vi har herunder samlet en række af vores opskrifter med brun sovs. Uhm!