Kylling med shiitakesvampe

Kylling med shiitakesvampe

45 min
Denne ret er god både til hverdag og som weekendmad: Kylling, skinke og lækre svampe.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-med-shiitakesvampe/

Sådan gør du

Kylling
  • Del spegeskinken i 4 portioner og fold hver portion om et stykke kyllingebryst. Luk evt. med tandstikkere.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.
Svampe
  • Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits svampe og bladselleri ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend hele tiden i svampeblandingen. Tag den af varmen, tilsæt salt og peber og smag til.
  • Kom saucen i en tykbundet gryde og bring i kog under omrøring.

Du kan erstatte kyllingebryst med 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 475 g). Steg perlehønekødet ca. 5 min. på hver side.

Energiindhold for hele retten:

11048 kJ / 2641 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 26,6 % 8,4 g
Kulhydrat: 44,3 % 14,1 g
Fedt: 29,1 % 4,2 g
Mere inspiration

Hel kylling på grill - en af familiens favoritter.

Kylling på grill
60+ min
Kylling på grill
(4)

Ingredienser

Kylling
50 g Lufttørret skinke
4 Kyllingefileter (ca. 525 g)
25 g Smør
Svampe
25 g Smør
100 g Shiitakesvampe uden stok - delt i kvarte
250 g Markchampignoner i halve
7 stilke Bladselleri i skrå skiver (ca. 250 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Karrysauce
Tilbehør
320 g Basmatiris - koges