Bagt hellefisk toppet med sprøde skorzonerrødder og sauce mousseline
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
Bagt hellefisk er en meget flot hovedret til gæster. Opskriften er omstændig, men resultatet er både velsmagende og meget flot. En rigtig efterårsret med nogle af de bedste elementer årstiden har at byde på, lækker umamismag fra svampene og frisk sødme fra de dejllige brombær. Et rigtig godt modspil til den delikate hellefisk. Der bliver bundet sløjfe på retten med de sprøde skorzonerødder og sauce mousseline, som virkelig binder retten sammen og bidrager til det store billede, hvor dine gæster virkelig bliver imponerede.
Ingredienser
Sprøde skorzonerrødder
|
2
Skorzonerrødder
|
|
|---|---|
|
½ liter
Olie til fritering, fx rapsolie
|
|
|
1 nip fint salt
|
Svampe og spinat
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
½ kg
Rensede svampe, fx kantareller, bøgehatte og østershatte
|
|
|
1
Finthakket skalotteløg (ca. 50 g)
|
|
|
125 g
Rensede spinatblade
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce mousseline
|
125 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3
Æggeblommer
|
|
|
¼ dl
Vand
|
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 dl
Letpisket piskefløde
|
Bagt hellefisk
|
600 g
Godt afpudset rygstykke af hellefisk (loin)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Smeltet smør
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
25 g
Hakkede, smuttede mandler
|
Pynt
|
Friske brombær
|
|
|---|---|
|
Friske krydderurter, fx dild, kørvel og purløg
|
|
|
Olivenolie
|
|
|
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Sprøde skorzonerrødder
Svampe og spinat
Sauce mousseline
Bagt hellefisk
Ved serveringen
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1295 kJ / 310 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 4,9 g |
| Fedt: | 31,7 g |
| Kulhydrat: | 2,3 g |