Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
En raffineret gæsteret, fx til nytårsaften. Du kan gøre det meste klar i god tid, så der ikke er noget stress lige inden gæsterne kommer.
Ingredienser
Persillepestosmør
|
125 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
2 dl
Blade af bredbladet persille
|
|
|
1½ spsk
Ristede pinjekerner
|
|
|
Et nip groft salt
|
|
|
3 spsk
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Ostekartofler
|
1¼ kg
Skrubbede melede kartofler i halve
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
|
|
|---|---|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Lufttørret bacon i tynde skiver
|
Tomater på stilk
|
600 g
Cocktailtomater på stilk
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Olivenolie
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Ostekartofler, fortsat
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|---|---|
|
125 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Skorzonerrødder
|
1 kg
Skorzonerrødder
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Persillepestosmør
Ostekartofler
Tomater på stilk
Ostekartofler, fortsat
Skorzonerrødder
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan ordne skorzonerrødderne i god tid. Opbevar dem i køleskabet i mælk tilsat lidt citronsaft (det skiller, men skal alligevel kasseres). Skyl og tør skorzonerrødderne inden du steger dem. I stedet for lufttørret bacon kan du bruge almindelig bacon. Så skal du udelade salt på kødet og i stedet drysse med lidt peber.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
543 kJ / 130 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 8,6 g |
| Fedt: | 7 g |
| Kulhydrat: | 8,1 g |