Opskrifter

Få 135 sunde hverdagsopskrifter med Arla Karolines Køkken®

Få 135 sunde hverdagsopskrifter med Arla Karolines Køkken®

I en travl hverdag kan det være svært at planlægge et sundt aftensmåltid. Blandt andet derfor har Arla Karolines Køkken® 135 opskrifter på hverdagsmad, der alle er nøglehulsmærkede.

Det kendte Nøglehulsmærke er garant for mange kostfibre og mindre indhold af fedt, mættet fedt, sukker og salt.

Arla Karolines Køkken® er hele Danmarks online kogebog med godt 30 millioner besøg om året. I Arla Karolines Køkken® kan du finde 135 nøglehulsmærkede opskrifter til hverdagsmad, hvor du kan lave alt fra burger til grøn hummus eller mørbrad. Opskrifterne er udviklet i samarbejde med Fødevarestyrelsen.

Som en af danskernes mest populære kilder til at søge inspiration til aftensmad, ønsker Arla Karolines Køkken® at tage et ansvar for danskernes madvaner. Derfor har de indledt et samarbejde med Nøglehulsmærket.

”Vi vil gøre det nemmere for danskerne at finde sundere hverdagsopskrifter,” siger Tove Færch, leder af Arla Karolines Køkken®.

Hos Arla Karolines Køkken® findes i forvejen en række produkter, som bærer Nøglehulsmærket, og samarbejdet med Nøglehulsmærket vil fortsætte for at sikre en så bred variation i smag som muligt, så flest mulige danskere kan blive inspireret til et sundt aftensmåltid.

Fakta:

  • I Arla Karolines Køkken® opskriftssamling findes 135 opskrifter, som bærer Nøglehulsmærket. Det betyder, at de lever op til Fødevarestyrelsens krav om en sund ernæringsmæssig sammensætning.
  • Til et helt måltid anbefales et energiindhold på 400-750 kcal per portion.
  • Højst 30 procent af energiindholdet må komme fra fedt. Dog 40 procent i retter med fisk, der har mere end 10 procent fedt.
  • Rodfrugter, bælgfrugter og andre grøntsager samt frugt og bær skal udgøre mindst 25 gram per 100 gram.
  • Tilsatte sukkerarter må højst udgøre 3 gram per 100 gram.
  • Salt må højest udgøre 1 gram per 100 gram.