100 procent fornybar strøm på gården er et krav for Arla 24-landmænd

100 procent fornybar strøm på gården er et krav for Arla 24-landmænd

Et af kravene for de Arla-landmænd, der leverer mælk til Arla 24 er, at de skal anvende 100 procent fornybar strøm på gården.

Det betyder, at alle Arla 24-landmænd enten selv producerer strøm fra vedvarende energikilder eller køber certifikater til at dække gårdens forbrug. Strøm fra vedvarende energikilder kan landmanden producere fra for eksempel vindmøller, solceller eller biogas, hvor sidstnævnte blandt andet udvindes fra køernes gødning.

Strømforbrug med omtanke er en del af Arlas klimaambition

Alle Arlas landmænd i Danmark gennemgår årligt et FarmAhead™ Check, der måler gårdens klimaaftryk. Som en del af FarmAhead™ Check laver man en energiundersøgelse for at finde måder at reducere gårdens strømforbrug.

Produktion og køb af certifikater samt strøm fra vedvarende energikilder er en del af Arlas klimaambition, som indebærer, at den totale udledning af CO2e per produceret liter mælk skal reduceres med 30 procent inden udgangen af 2030 (målt i forhold til år 2015) og være CO2e neutrale inden udgangen af 2050.

Arla 24-landmænds forpligtelse til brug af strøm fra vedvarende energikilder er et eksempel på, hvordan vi hver dag arbejder på nye løsninger for at nedbringe CO2e-udledninger, så vi fortsat kan levere Arla 24-mælk, som er frisk på dagen og nysgerrig på i morgen.