3 slags laks

3 slags laks

1 time
Laks smager dejligt på mange måder og former. Prøv denne tallerken med både røget, bagt og råmarineret laks.

Sådan gør du

Råmarineret laks
  • Knus korianderfrøene - evt. i en morter.
  • Skær laksen i små tern og kom dem og de øvrige ingredienser i en frysepose.
  • Luk posen og vend godt rundt. Lad laksen marinere i køleskabet i mindst ½ time - og højst i 4 timer.
Laksepakker
  • Fold filodejspladen ud og dæk den med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer.
  • Skær både laksefileten og filodejspladen i 6 lige store stykker.
  • Fordel, i nævnte rækkefølge, limeskal, salt, peber, persilleblade og laks på de 6 stykker filodej.
  • Luk dejen omkring fisken, til små pakker. (Pakkerne kan stå tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.).
  • Lad fedtstof blive varmt i en pande.
  • Steg laksepakkerne ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - vend dem et par gange.
Røget laks med krydret agurk
  • Vend agurketernene med salt og peber og fold de røgede lakseskiver omkring agurken. Fordel dem, efterhånden som de bliver foldet, på 6 tallerkener.
  • Anret en lille portion salat og en skefuld fraiche på hver tallerken. Fordel den råmarinerede laks i små bunker på og de lune laksepakker. Server straks sammen med flutes og resten af cremefraichen.
Energiindhold for hele retten:

9358 kJ / 2237 kcal

Næringsindhold pr. 100g

730 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 26,2 % 11,2 g
Kulhydrat: 22,9 % 9,8 g
Fedt: 50,9 % 10,1 g
Mere inspiration

Lyst til laks en onsdag aften - så prøv denne skønne opskrift.

Laks i ovn
45 min
Laks i ovn
(84)

Ingredienser

Råmarineret laks
½ tsk Korianderfrø
200 g Optøet, frossen laksefilet uden skind
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
2 spsk Hakkede basilikumblade
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Laksepakker
1 plade Optøet, frossen filodej
200 g Laksefilet uden skind
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Blade af bredbladet persille
15 g Smør
1 spsk Rapsolie
Røget laks med krydret agurk
½ Agurk i små tern (ca. 100 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 skiver Røget laks (ca. 200 g)
100 g Skyllede babysalatblade (ca. g)
1½ dl Creme fraiche
1 Limefrugt i både
Tilbehør
150 g Ristet flutes
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk