Æble- og solbærsaft

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

1 timer

Savner du en lækker forfriskende opskrift på hjemmelavet saft? Et lækkert alternativ til masseproduceret saft - så prøv opskriften på æble- og solbærsaft.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 store syrlige madæbler, fx belle de boskoop
  • 250 g solbær
  • 2 dl vand
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne, befri dem for kernehus og stilk og skær dem i mindre stykker. Skyl solbærrene. Kom æbler, solbær og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos gerne frugten lidt i gryden, mens det koger. Hæld frugtmassen i en sigte og pres saften fra med en grydeske. Bring saften i kog og tilsæt sukker. Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Skum evt. saften.

Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld saften på skoldede og atamonskyllede flasker. Fortynd med ca. 4 gange vand inden servering.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 95 %
  • Fedt: 3 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: