Æble- og solbærsaft

Æble- og solbærsaft

1 time
Fryseegnet
Savner du en lækker forfriskende opskrift på hjemmelavet saft? Et lækkert alternativ til masseproduceret saft - så prøv opskriften på æble- og solbærsaft.
https://www.arla.dk/opskrifter/able--og-solbarsaft/

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, befri dem for kernehus og stilk og skær dem i mindre stykker. Skyl solbærrene. Kom æbler, solbær og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos gerne frugten lidt i gryden, mens det koger. Hæld frugtmassen i en sigte og pres saften fra med en grydeske. Bring saften i kog og tilsæt sukker. Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Skum evt. saften.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld saften på skoldede og atamonskyllede flasker. Fortynd med ca. 4 gange vand inden servering.
Energiindhold for hele retten:

4329 kJ / 1035 kcal

Næringsindhold pr. 100g

420 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 1,8 % 0,5 g
Kulhydrat: 94,4 % 23,3 g
Fedt: 3,8 % 0,4 g

Ingredienser

2 Store syrlige madæbler, fx belle de boskoop
250 g Solbær
2 dl Vand
175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 tsk Atamon