Æblemos

15 min
Æblemos

Nem og dejlig hjemmelavet æblemos. Spis æblemos som topping på din yoghurt eller havregrød - eller brug den i en gammeldags æblekage eller trifli.

Ingredienser

½ dl Vand
750 g Skrællede æbler i mindre stykker
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)

Sådan gør du

  • Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  • Rør sukker i æblemosen og smag til.
  • Lad æblemosen køle af og opbevar den tildækket på køl, fx på glas.

Æblemosen kan koges med en flækket vaniljestang eller 1 tsk fintrevet ingefær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2823 kJ / 675 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 0,2 % 0 g
Kulhydrat: 98,8 % 18,5 g
Fedt: 1 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ablemos/