Æblepandekager

45 min
Æblepandekager

Æblepandekager er lidt ekstra luksus fx på weekendmorgener eller som hyggemad ved bålet. De smager vildt godt, syrligt og sødt - en god blanding mellem pandekager og æbleskiver. Steg dem i smør hvis du laver dem på en kogeplade og i olie, hvis du steger dem over bål - den høje varme fra bålet får hurtigt smøret til at brænde. Spis dem som amerikanske pandekager med topping - det kunne være sirup, kanelsukker, creme fraiche, flødeskum eller peanutbutter og syltetøj.

Ingredienser

250 g Hvedemel
1 spsk Vaniljesukker
1½ tsk Stødt kardemomme
½ tsk Groft salt
1 Citron, skal heraf
2 dl Mælk
50 g Smør
2 Æg
2- 3 Æbler
Smør eller olie - til stegning

Serveringsforslag

Sirup, kanelsukker, marmelade, flødeskum, creme fraiche eller peanutbutter

Sådan gør du

  • Bland mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og citronskal i en skål og tilsæt mælken.
  • Pisk dejen glat og helt fri for klumper.
  • Smelt smørret i en pande og rør det i dejen.
  • Tilsæt æg og pisk dejen godt igennem.
  • Skær æblerne i skiver á ca. ½ cm. Stik eller skær kernehuset ud.
  • Vend æble-skiverne i dejen og steg dem på panden i lidt smør (olie hvis det er over bål) i ca. ½-1 min. på hver side.
  • Server dem som de er eller med dit yndlings-tilbehør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7786 kJ / 1861 kcal

Næringsindhold pr. 100g

670 kJ / 160 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 9,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 55,3 % 21,8 g
Fedt: 35,3 % 6,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ablepandekager/