Æblepandekager
45 min
•
Æblepandekager er lidt ekstra luksus fx på weekendmorgener eller som hyggemad ved bålet - de fungerer virkelig godt som bålmad. Steg dem i smør hvis du laver dem på en kogeplade og i olie, hvis du steger dem over bål - den høje varme fra bålet får hurtigt smøret til at brænde. Spis dem som de er eller som amerikanske pandekager med lidt sirup. Du kan også komme kanelsukker, creme fraiche, flødeskum eller peanutbutter og syltetøj på - mulighederne er mange! De smager vildt godt, syrligt og sødt - en god blanding mellem pandekager og æbleskiver.
Ny
Ingredienser
250 g
Hvedemel
|
|
---|---|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Citron, skal heraf
|
|
2 dl
Mælk
|
|
50 g
Smør
|
|
2
Æg
|
|
2- 3
Æbler
|
Smør eller olie - til stegning
|
---|
Serveringsforslag
Sirup, kanelsukker, marmelade, flødeskum, creme fraiche eller peanutbutter
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7754 kJ / 1853 kcal
Næringsindhold pr. 100g
667 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 9,3 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 55,4 % | 21,7 g |
Fedt: | 35,3 % | 6,4 g |