Æblepandekager
45 min
•
&format=webp)
Æblepandekager er lidt ekstra luksus fx på weekendmorgener eller som hyggemad ved bålet. De smager vildt godt, syrligt og sødt - en god blanding mellem pandekager og æbleskiver. Steg dem i smør hvis du laver dem på en kogeplade og i olie, hvis du steger dem over bål - den høje varme fra bålet får hurtigt smøret til at brænde. Spis dem som amerikanske pandekager med topping - det kunne være sirup, kanelsukker, creme fraiche, flødeskum eller peanutbutter og syltetøj.
Ingredienser
250 g
Hvedemel
|
|
---|---|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Citron, skal heraf
|
|
2 dl
Mælk
|
|
50 g
Smør
|
|
2
Æg
|
|
2- 3
Æbler
|
Smør eller olie - til stegning
|
---|
Serveringsforslag
Sirup, kanelsukker, marmelade, flødeskum, creme fraiche eller peanutbutter
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7786 kJ / 1861 kcal
Næringsindhold pr. 100g
670 kJ / 160 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 9,4 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 55,3 % | 21,8 g |
Fedt: | 35,3 % | 6,4 g |
