Æblepandekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Lækre pandekager med fyld af æbler er gode som efterårs- eller vinterdessert og bedst med danske æbler.

Ingredienser

8 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 3 æbler fx ingridmarie
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl mørk rom

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl mælk
  • 2 æggehvider
  • smør til stegning

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel

Tilbehør:

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehusene. Skær æblerne i meget tynde skiver og læg dem i en skål. Fordel sukker og rom over skiverne og lad æblerne stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Dej

Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen. Rør æggeblommer og mælk i lidt efter lidt. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smelt lidt smør på en lille teflonpande (ca. 14 cm i diameter). Fordel 2 spsk dej på panden og læg herpå æbleskiver. Fordel 1 spsk dej over æblerne og bag ca. 1 min. til kanten er svagt gylden. Vend pandekagen og bag den ca. 1 min. mere. Hold pandekagerne varme på et fad anbragt over vandbad, eller i ovnen.

Kanelsukker

Bland sukker og kanel sammen og server det som drys til pandekagerne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: