Æblesalat
Æblesalat - helt enkel med få ingredienser - men alligevel bare så dejlig. De sprøde æblebåde er vendt i en simpel eddikedressing, og de spæde spinatblade giver sammen med blåbær og græskarkerner en flot farvekombination på æblesalaten. De hjemmelavede croutoner er den sprøde prik over i'et - en skøn æblesalat som er svær at holde fingrene fra.
Ingredienser
Croutoner
|
100 g
Hvedebrød
|
|
|---|---|
|
20 g
Smeltet olivenolie
|
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Æblesalat
|
2 spsk
Æbleeddike
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Æbler i helt tynde skiver
|
|
|---|---|
|
100 g
Blåbær
|
|
|
25 g
Ristede græskarkerner
|
|
|
75 g
Babyspinatblade
|
Sådan gør du
Croutoner
Æblesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan udskifte æblerne med bærer - og græskarkerner med ristede nødder eller mandler. Kan du godt lide en spicy salat kan du udskifte friskkværnet peber med chiliflager. Du kan lave croutoner af brødrester - både de fine og de grove (også rugbrød).
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
455 kJ / 109 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,6 g |
| Protein: | 2,1 g |
| Fedt: | 4,3 g |
| Kulhydrat: | 15,3 g |