Små lækre godbidder. Så nemme at børnene kan være med.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 12 min. ved 225° - traditonel ovn.
Lun mælken og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Fyld
Rør farin, revet æble, ingefær og kardemomme godt sammen. Vend flødeost i - fyldet bliver lidt tyndt, men bliver fast når det er bagt.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm) og fordel fyldet herpå - lad ca. 4 cm være fri foroven. Rul dejen sammen på den lange led, som til roulader, og skær hver i 15 skiver (a ca. 2½ cm). Sæt sneglene på plader med bagepapir og bøj den yderste dejende ind under hver snegl. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen. Server sneglene lune.
Tips
Lun sneglene på en brødrister eller i ovnen, hvis de skal spises dagen efter eller har været frosset. Sneglene kan evt. pyntes med glasur.