Æblesnegle

Æblesnegle

60+ min
Fryseegnet
Små lækre godbidder. Så nemme at børnene kan være med.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 225° - traditonel ovn.

  • Lun mælken og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Fyld
  • Rør farin, revet æble, ingefær og kardemomme godt sammen. Vend flødeost i - fyldet bliver lidt tyndt, men bliver fast når det er bagt.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm) og fordel fyldet herpå - lad ca. 4 cm være fri foroven. Rul dejen sammen på den lange led, som til roulader, og skær hver i 15 skiver (a ca. 2½ cm). Sæt sneglene på plader med bagepapir og bøj den yderste dejende ind under hver snegl. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen. Server sneglene lune.
Tips
  • Lun sneglene på en brødrister eller i ovnen, hvis de skal spises dagen efter eller har været frosset. Sneglene kan evt. pyntes med glasur.
Energiindhold for hele retten:

10473 kJ / 2503 kcal

Næringsindhold pr. 100g

892 kJ / 213 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11 % 5,8 g
Kulhydrat: 74,5 % 39,1 g
Fedt: 14,5 % 3,5 g

Ingredienser

3 dl Mælk
25 g Gær
50 g Flødeost
1 Æg
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
500 g Hvedemel
Fyld
60 g Brun farin (ca. 1 dl)
1 Groftrevet, uskrællet æble, fx golden delicious
½ tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt kardemomme
50 g Flødeost
Pynt
Flormelis