Æg og rejer

Æg og rejer

20 min
Æg og rejer er en klassiker på frokostbordet - her serveret med en krydret cremefraichedressing. Server æg og rejer til påskefrokosten eller ved en anden lejlighed, hvor de traditionelle kogte æg skal peppes lidt op. Æg og rejer er et hit hos de fleste - børn som voksne.
https://www.arla.dk/opskrifter/ag-og-rejer/

Sådan gør du

Æg og rejer
  • Kog æggene ca. 8 min. - eller til de er knap hårdkogte. Lad dem køle af.
  • Rør imens fraiche sammen med citron, spidskommen, salt og peber. Smag til.
  • Pil æggene og skær dem i halve.
  • Læg 1 tsk dressing på hvert af de halve æg, pynt med rejer, dild og citron.
  • Server de pyntede æg sammen med resten af dressingen og rejerne.

Er du glad for stærk smag, kan du fyre op for styrken ved at tilsætte cayennepeber eller chili i cremefraichen - det passer godt til æg og rejer.

Energiindhold for hele retten:

2586 kJ / 618 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 39,9 % 10,3 g
Kulhydrat: 7,1 % 1,8 g
Fedt: 53 % 6,3 g
Mere inspiration

Prøv også denne variant af pyntede halve æg til frokostbordet.

Djævleæg
20 min
Djævleæg
(6)

Ingredienser

Æg og rejer
6 Æg
1 dl Fraiche
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Afdryppede rejer i lage
Pynt
2 spsk Dildkviste
½ Citron skåret i små trekanter