Aioli - Opskrifter - Arla

Aioli

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

15 min

Aioli er en hvidløgsmayonnaise, som kan bruges som dip til fx ovnbagte grøntsager, kartofler eller som dressing i en burger. Denne hjemmelavede aioli smager fantastisk og er let at gå til.

Ingredienser

Ca. 1 dl

Antal portioner

  • 1 æggeblomme
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl rapsolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommen godt med hvidløg, salt, peber og halvdelen af citronsaften samt 1 spsk af olien. Pisk resten af olien i, i en tynd stråle. Smag evt. til med resten af citronen, salt og peber. Stil aiolien tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Tilberedningstip

Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 1 %
  • Fedt: 97 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: