Aioli

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

15 min

Aioli er en hvidløgsmayonnaise, som kan bruges som dip til fx ovnbagte grøntsager, kartofler eller som dressing i en burger. Denne hjemmelavede aioli smager fantastisk og er let at gå til.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 1 dl

Antal portioner

  • 1 æggeblomme (stuetemperatur)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl smagsneutral olie, fx rapsolie (stuetemperatur)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommen sammen med citron, hvidløg, salt og peber. Pisk herefter lidt efter lidt olien i, i en tynd stråle. Smag til. Tilsæt evt. en smule vand, én teskefuld ad gangen, hvis du vil have aiolien lidt tyndere. Stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Tilberedningstip

Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur ellers vil aiolien skille eller blive tynd. Lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 1 %
  • Fedt: 98 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag