Amagersandwich med æg og tomat

30 min
Amagersandwich med æg og tomat

Amagermad bestående af rugbrød og franskbrød lagt sammen med krydret hytteostfyld.

Ingredienser

2 Hårdkogte æg
100 g Hytteost
1 spsk Mild mangochutney
½ tsk Karry
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Fuldkornsrugbrød
2 skiver Franskbrød
150 g Cherrytomater
8 Skyllede blade af hjertesalat
6 skiver Stegt bacon
100 g Skrubbede små nye gulerødder med top

Sådan gør du

  • Del æggene midt igennem. Tag forsigtigt blommerne ud med en lille ske. Kom dem i en mini-hakker eller et blenderglas sammen med hytteost, mangochutney, karry, salt og peber. Hak eller blend i ca. 3 min. eller til cremen er helt glat. Smag til.
  • Rist rugbrøds- og franskbrødsskiverne og lad dem køle af. Skær 2 af tomaterne i halve og resten i skiver. Fordel cremen på brødet og kom salatblade, tomatskiver og bacon imellem. Del de to sandwichs på midten og pak dem ind i madpakkepapir. Kom halve tomater i hullerne hvor æggeblommerne var.
  • Læg en sandwich i hver madkasse sammen med 2 halve æg og gulerødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

29495 kJ / 7050 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1344 kJ / 321 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11,5 % 9,1 g
Kulhydrat: 44,5 % 35,2 g
Fedt: 44 % 16 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/amagersandwich-med-ag-og-tomat/