Amerikanske pandekager på bål

Amerikanske pandekager på bål

60+ min
Amerikanske pandekager på bål, så får du ikke bedre start på en feriedag. Vær kreativ og kom præcis det fyld i pandekagerne, som du eller børnene har lyst til. Prøv fx blåbær, brombær, nødder, blomster eller frisk frugt - men de amerikanske pandekager på bål smager også godt uden. Og hey disse pande-kager kan også bages indenfor. Se how-to nederst på siden.

Sådan gør du

Pandekagedej
  • Kom hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Tilsæt kærnemælk og pisk dejen godt igennem, - så undgår du nemt klumper. Tilsæt herefter revet citronskal, æg og smeltet smør og pisk til dejen har en ensartet konsistens.
  • Kom lidt smør i den varme pande (pas på panden ikke bliver alt for varm, så brænder smørret).
  • Kom ca. ½ dl. pandekagedej på panden – og lav så mange små tykke pandekager, som der er plads til ad gangen.
  • Læg 5-7 blåbær på hver pandekage og vend dem. Steg pandekagerne ca. 1-2 min. på hver side.
  • Server de nybagte pandekager med cremefraiche, friske bær og fx ahornsirup.

Lav små tern af smørret, før du går ud til bålet, så er det nemt at komme en lille klat smør på panden ad gangen. Du kan også bruge alle slags bær, nødder, spiselige blomster og/eller frugt i dine pandekager. Det ser skønt ug og smager dejligt.

Energiindhold for hele retten:

6251 kJ / 1494 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 55,2 % 24,1 g
Fedt: 33,9 % 6,8 g
Mere inspiration

Her er mere inspiration til pandekager på bål.

Relateret video
Amerikanske pandekager på bål

Børn elsker pandekager – De her smager helt fantastisk, især hvis I laver dem på bål. Se mere på arla.dk/madløjer

Ingredienser

Pandekagedej
200 g Hvedemel (3,5 dl)
2 tsk Bagepulver
2 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Groft salt
2½ dl Kærnemælk eller mælk
Fintrevet citronskal (usprøjtet) (kan udelades)
2 Æg
50 g Smeltet smør
Smør til stegning
100 g Blåbær, ribs, brombær eller jordbær
Hertil
100 g Friske bær, fx blåbær eller andre bær og/eller anden frugt
Ahornsirup, nutella eller marmelade