Amerikanske pandekager på bål
Amerikanske pandekager på bål, så får du ikke bedre start på en feriedag. Vær kreativ og kom præcis det fyld i pandekagerne, som du eller børnene har lyst til. Prøv fx blåbær, brombær, nødder, blomster eller frisk frugt - men de amerikanske pandekager på bål smager også godt uden. Og hey disse pande-kager kan også bages indenfor. Se how-to nederst på siden.
Ingredienser
Pandekagedej
200 g
Hvedemel (3,5 dl)
|
|
---|---|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Kærnemælk eller mælk
|
|
Fintrevet citronskal (usprøjtet) (kan udelades)
|
|
2
Æg
|
|
50 g
Smeltet smør
|
Smør til stegning
|
---|
100 g
Blåbær, ribs, brombær eller jordbær
|
---|
Hertil
100 g
Friske bær, fx blåbær eller andre bær og/eller anden frugt
|
|
---|---|
Ahornsirup, nutella eller marmelade
|
Sådan gør du
Pandekagedej
Lav små tern af smørret, før du går ud til bålet, så er det nemt at komme en lille klat smør på panden ad gangen. Du kan også bruge alle slags bær, nødder, spiselige blomster og/eller frugt i dine pandekager. Det ser skønt ug og smager dejligt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6251 kJ / 1494 kcal
Næringsindhold pr. 100g
742 kJ / 177 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10,9 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 55,2 % | 24,1 g |
Fedt: | 33,9 % | 6,8 g |
Børn elsker pandekager – De her smager helt fantastisk, især hvis I laver dem på bål. Se mere på arla.dk/madløjer