Ananascarpaccio med chokoladecrumble

45 min
Ananascarpaccio med chokoladecrumble

Frisk ananasdessert med en spændende ingefærsirup og hvid chokoladecrumble.

Ingredienser

Chokoladecrumble

50 g Salatost i tern
50 g Hvid chokolade - smeltet

Ingefærsirup

1 dl Vand
2½ spsk Sukker
½ tsk Fintrevet frisk ingefær

Ananascarpaccio

¼ Frisk moden ananas
25 g Mandelsplitter

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Chokoladecrumble

  • Mos osten med en gaffel. Smelt chokoladen og bland den sammen med osten. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ingefærsirup

  • Varm vand og sukker op i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 8 min. eller til den har konsistens som en tynd sirup. Tag gryden af varmen og tilsæt den revne ingefær. Stil siruppen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ananascarpaccio

  • Skræl ananassen ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Skær ananassen i tynde skiver og fordel dem i et tyndt lag på portionstallerkener.
  • Kom mandelsplitterne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme eller til de er gyldne.

Ved serveringen

  • Fordel siruppen på de tynde ananasskiver. Fordel den hvide chokoladecrumble over ananassen. Pynt med mandelsplitter og friske mynteblade.

Tip

  • Chokoladecrumblen kan også piskes til en creme. Pisk først osten blød med en håndmixer og hæld derpå den smeltede chokolade over osten, mens du pisker. Pisk til du har en glat creme. Hæld evt. cremen i en sprøjtepose. Ananasen kan ligeledes skæres på forskellige måder. Prøv fx at lave store klodser og pynt med pæne toppe af cremen - velegnet som tapas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2665 kJ / 637 kcal

Næringsindhold pr. 100g

653 kJ / 156 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,6 % 2,2 g
Kulhydrat: 48,9 % 18,8 g
Fedt: 45,5 % 8 g
Relateret video Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt - se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/ananascarpaccio-med-chokoladecrumble-/