Ananascarpaccio med chokoladecrumble

Ananascarpaccio med chokoladecrumble

45 min
Frisk ananasdessert med en spændende ingefærsirup og hvid chokoladecrumble.

Sådan gør du

Chokoladecrumble
  • Mos osten med en gaffel. Smelt chokoladen og bland den sammen med osten. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ingefærsirup
  • Varm vand og sukker op i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 8 min. eller til den har konsistens som en tynd sirup. Tag gryden af varmen og tilsæt den revne ingefær. Stil siruppen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Ananascarpaccio
  • Skræl ananassen ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Skær ananassen i tynde skiver og fordel dem i et tyndt lag på portionstallerkener.
  • Kom mandelsplitterne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme eller til de er gyldne.
Ved serveringen
  • Fordel siruppen på de tynde ananasskiver. Fordel den hvide chokoladecrumble over ananassen. Pynt med mandelsplitter og friske mynteblade.
Tip
  • Chokoladecrumblen kan også piskes til en creme. Pisk først osten blød med en håndmixer og hæld derpå den smeltede chokolade over osten, mens du pisker. Pisk til du har en glat creme. Hæld evt. cremen i en sprøjtepose. Ananasen kan ligeledes skæres på forskellige måder. Prøv fx at lave store klodser og pynt med pæne toppe af cremen - velegnet som tapas.
Energiindhold for hele retten:

3549 kJ / 848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

623 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,4 % 3,1 g
Kulhydrat: 45,7 % 16,8 g
Fedt: 45,9 % 7,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt - se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

Ingredienser

Chokoladecrumble
50 g Salatost i tern
50 g Hvid chokolade - smeltet
Ingefærsirup
1 dl Vand
2½ spsk Sukker
½ tsk Fintrevet frisk ingefær
Ananascarpaccio
¼ Frisk moden ananas
25 g Mandelsplitter
Pynt
Mynteblade