Chokoladefondue
10 min
•
Chokoladefondue er den perfekte dessert eller snack, hvor du kan dyppe dine yndlingsfrugter, -bær eller skumfiduser i den lune sauce.
Ingredienser
200 g
Hakket mørk chokolade
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
½ dl
Piskefløde
|
Tilbehør
4
Bananer i mindre stykker
|
|
---|---|
250 g
Ananas i mindre stykker
|
|
250 g
Rensede jordbær
|
|
50 g
Skumfiduser
|
Pynt
2 spsk
Finthakkede ristede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
Evt. træspyd
|
Sådan gør du
Chokoladesaucen er flydende ca. 1½ time. Har du eventuelle rester eller er saucen blevet kold, kan den fint opvarmes igen.
Chokoladesaucen kan laves med mælkechokolade, men vær opmærksom på at den nemt skiller ved genopvarmning. Voksen-version: Lav en krydret chokoladesauce ved at tilsætte 1 spsk hakket syltet ingefær og et drys kanel. Server med flødeskum tilsat whiskey og lidt flormelis.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10766 kJ / 2573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
785 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 3,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 51,8 % | 23,9 g |
Fedt: | 44,3 % | 9,4 g |