Chokoladefondue

Chokoladefondue

10 min
Chokoladefondue er den perfekte dessert eller snack, hvor du kan dyppe dine yndlingsfrugter, -bær eller skumfiduser i den lune sauce.

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen.
  • Rør smør og fløde i den varme chokolade og rør til chokoladesaucen er ensartet og glat.
  • Server den lune chokoladesauce med frugt, skumfiduser og et drys ristede hasselnødder.

Chokoladesaucen er flydende ca. 1½ time. Har du eventuelle rester eller er saucen blevet kold, kan den fint opvarmes igen.

Chokoladesaucen kan laves med mælkechokolade, men vær opmærksom på at den nemt skiller ved genopvarmning. Voksen-version: Lav en krydret chokoladesauce ved at tilsætte 1 spsk hakket syltet ingefær og et drys kanel. Server med flødeskum tilsat whiskey og lidt flormelis.

Energiindhold for hele retten:

10803 kJ / 2582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

787 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 51,6 % 23,9 g
Fedt: 44,5 % 9,5 g

Ingredienser

200 g Hakket mørk chokolade
50 g Smør
½ dl Piskefløde
Tilbehør
4 Bananer i mindre stykker
250 g Ananas i mindre stykker
250 g Rensede jordbær
50 g Skumfiduser
Pynt
2 spsk Finthakkede ristede hasselnøddekerner
Evt. træspyd