And på grill

3 timer
Arbejdstid: 20 min
And på grill

Det er populært at stege and på grill juleaften, fordi grillen giver anden et dejligt sprødt skind på hele anden - og måske også fordi, der så er plads til endnu en and og en flæskesteg i ovnen. And på grill kan give lidt udfordringer fordi stegetiden afhænger af temperaturen udenfor, og fordi der ikke er plads til mere end en and på de fleste grilltyper. Prøv om denne opskrift på and på grill kan give dig lyst til at grille juleaften.

Ingredienser

And på grill

1 Landand (ca. 3600 g)
2 spsk Groft salt
2 Usprøjtede appelsiner

Sådan gør du

And på grill

  • Varm grillen op.
  • Rens, skyl og tør anden. Fjern fjerrester og gump og klip vingespidserne af (gem dem). Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt.
  • Kom, vingespidser, hals og indmad (udelad leveren) i en foliebakke. Stil foliebakken på bundristen af grillen.
  • Kom de 2 appelsiner ind i anden og luk den med et par kødnåle. Læg anden på risten over foliebakken med brystet opad og luk grillens låg.
  • Tag foliebakken ud efter ca. 1 time og si skyen over i en gryde. Kom lidt vand i foliebakken og stil den tilbage under anden.
  • Steg anden færdig 30 til 45 min. - mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar.
  • Lad anden hvile i ca. 10 min.

Er I mange, så steg den ene and i ovnen, evt. sammen med flæskestegen og den anden and på grillen. Har du ikke mulighed for at sætte foliebakke under anden til opsamling af sky, så kog sky af hals og vingespidser.

Du kan fylde anden med æbler og/eller svesker i stedet for appelsiner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20488 kJ / 4897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1297 kJ / 310 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 11,7 % 8,9 g
Kulhydrat: 3 % 2,3 g
Fedt: 85,3 % 29,9 g
Relateret video Perfekte brunede kartofler

Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.

https://www.arla.dk/opskrifter/and-pa-grill/