Appelsin- og chokoladesemifreddo med knas

Bedømmelse

(42 vurderinger)

60+ min

En festlig isdessert lavet på kvark, der gør smagen frisk og let. Semifreddoen er krydret med appelsinskal og mørk chokolade og gemmer på sprøde overraskelser af makron og marengs.

Ingredienser

12 portioner

Antal portioner

Pynt

  • grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt og vend kvarken heri. Pisk æggehviderne stive og fløden til et let skum. Vend flødeskummet i kvarkblandigen og herefter æggehviderne lidt efter lidt. Del blandingen i to og vend appelsinskal i den ene og chokolade i den anden. Fordel halvdelen af makronerne i bunden af en bageform (ca. 10 x 30 cm) og fordel isblandingen med appelsinskal over. Drys dernæst stykker af marengs på, og fordel herpå chokoladeblandingen. Drys de sidste makroner på toppen og pres dem lidt ned i overfladen. Stil semifreddoen tildækket i fryseren i mindst 4 timer.

Stil formen i køleskabet 1 time før servering. Vend semifreddoen ud på et fad og pynt med grofthakket chokolade og friske citronmelisseblade.

Tips

Når isen skal ud af formen, kan du kort dyppe formen i vamt vand. Vend isen ud på et skærebræt, læg serveringsfadet ovenpå isen og vend rundt igen - så vender isen rigtigt og kan pyntes. I stedet for at lave en stor semifreddo kan du også lægge isen sammen i to mindre forme og fryse dem ned.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 45 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print