Appelsin- og chokoladesemifreddo med knas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(48 vurderinger)

60+ min

En festlig isdessert lavet på kvark, der gør smagen frisk og let. Semifreddoen er krydret med appelsinskal og mørk chokolade og gemmer på sprøde overraskelser af makron og marengs.

Ingredienser

12 portioner

Antal portioner

Pynt

  • grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt og vend kvarken heri. Pisk æggehviderne stive og fløden til et let skum. Vend flødeskummet i kvarkblandigen og herefter æggehviderne lidt efter lidt. Del blandingen i to og vend appelsinskal i den ene og chokolade i den anden. Fordel halvdelen af makronerne i bunden af en bageform (ca. 10 x 30 cm) og fordel isblandingen med appelsinskal over. Drys dernæst stykker af marengs på, og fordel herpå chokoladeblandingen. Drys de sidste makroner på toppen og pres dem lidt ned i overfladen. Stil semifreddoen tildækket i fryseren i mindst 4 timer.

Stil formen i køleskabet 1 time før servering. Vend semifreddoen ud på et fad og pynt med grofthakket chokolade og friske citronmelisseblade.

Tips

Når isen skal ud af formen, kan du kort dyppe formen i vamt vand. Vend isen ud på et skærebræt, læg serveringsfadet ovenpå isen og vend rundt igen - så vender isen rigtigt og kan pyntes. I stedet for at lave en stor semifreddo kan du også lægge isen sammen i to mindre forme og fryse dem ned.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print