Appelsinkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 3 appelsiner
  • 200 g finthakkede, smuttede mandler
  • 100 g smuttede hele mandler
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smør - smeltet
  • ½ dl hvid rom

Bagt glasur

  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 2 spsk hvid rom

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil appelsinerne - fjern så meget som muligt af den hvide hinde. Skær appelsinerne i mindre stykker - ca. 400 g appelsin. Blend dem ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Bland de hakkede og de hele mandler, mel, sukker og bagepulver i en skål. Rør appelsinmos, smør og rom i melblandingen. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen.

Bagt glasur

Tag kagen ud efter ca. 1 time og 15 min. Bland flormelis og rom. Fordel glasuren på kagen og bag den færdig de sidste 10 min. Lad appelsinkagen køle af i mindst 2 timer. Kagen er "svampet" og saftig.

Tip

Kagen kan stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Bagetid

Ca. 1 time og 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Kagen kan stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Dessertvin på muscat-druen, fx moscato d'asti Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin