Appelsinkage

Appelsinkage

60+ min
Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin og en let raffineret bitterhed.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Pil appelsinerne - fjern så meget som muligt af den hvide hinde. Skær appelsinerne i mindre stykker - ca. 400 g appelsin. Blend dem ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Bland de hakkede og de hele mandler, mel, sukker og bagepulver i en skål. Rør appelsinmos, smør og rom i melblandingen. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen.
Bagt glasur
  • Tag kagen ud efter ca. 1 time og 15 min. Bland flormelis og rom. Fordel glasuren på kagen og bag den færdig de sidste 10 min. Lad appelsinkagen køle af i mindst 2 timer. Kagen er "svampet" og saftig.

Kagen kan stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Energiindhold for hele retten:

21350 kJ / 5103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

976 kJ / 233 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 8,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 41,6 % 23,9 g
Fedt: 46,7 % 12,3 g
Alkohol: 3,6 %

Ingredienser

3 Appelsiner (ca. 550 g)
200 g Finthakkede mandler
100 g Hele mandler
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
100 g Smør - smeltet
½ dl Hvid rom
Bagt glasur
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
2 spsk Hvid rom
Tilbehør
200 g Appelsiner i både
½ liter Fraiche