Artiskokker med hollandaisesauce
45 min
•
Artiskokker med hollandaisesauce er en enkel og dejlig forret. Det smager også dejligt med en blanding af artiskokker og grønne asparges til saucen - sammen med godt brød, selvfølgelig!
Ingredienser
|
1½ liter
Vand
|
|
|---|---|
|
½
Citron (usprøjtet) i skiver
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
4
Små artiskokker
|
Hollandaisesauce
|
4
Æggeblommer
|
|
|---|---|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
|
100 g
Smør
|
Tilbehør
|
Godt brød
|
|---|
Pynt
|
Krydderurter, fx frisk timian
|
|
|---|---|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Hollandaisesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for 4 artiskokker kan du i stedet servere 2 artiskokker og 1 bundt grønne asparges. Tag de kogte artiskokker op af vandet og kom aspargesene i gryden. Kog dem 1-2 min. Lad dem dryppe af. Server evt. saucen i portionsskåle, så hver person kan dyppe grønt og brød i sin egen lille skål sauce.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
240 kJ / 57 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 1,2 g |
| Fedt: | 4,7 g |
| Kulhydrat: | 2,7 g |