Artiskokker med hollandaisesauce
45 min
&format=webp)
Artiskokker med hollandaisesauce er en enkel og dejlig forret. Det smager også dejligt med en blanding af artiskokker og grønne asparges til saucen - sammen med godt brød, selvfølgelig!

Ingredienser
4 personer
1½ liter Vand | |
---|---|
½ Citron (usprøjtet) i skiver | |
1½ tsk Groft salt | |
4 Små artiskokker |
Hollandaisesauce
4 Æggeblommer | |
---|---|
1 dl Grøntsagsbouillon | |
2 spsk Friskpresset citronsaft | |
½ tsk Groft salt | |
½ dl Piskefløde | |
100 g Smør |
Tilbehør
Godt brød |
---|
Pynt
Krydderurter, fx frisk timian | |
---|---|
Friskkværnet peber | |
Flagesalt |
Sådan gør du
Hollandaisesauce
Bedømmelse
I stedet for 4 artiskokker kan du i stedet servere 2 artiskokker og 1 bundt grønne asparges. Tag de kogte artiskokker op af vandet og kom aspargesene i gryden. Kog dem 1-2 min. Lad dem dryppe af. Server evt. saucen i portionsskåle, så hver person kan dyppe grønt og brød i sin egen lille skål sauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6071 kJ / 1451 kcal
Næringsindhold pr. 100g
238 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 8,4 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 19 % | 2,7 g |
Fedt: | 72,6 % | 4,7 g |