Artiskokker med mild ostecreme

Artiskokker med mild ostecreme

45 min
Varier gerne med bagte kastanjer, eller brug ostecremen som en del af ostebordet.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat citronskiver og salt i kog i en stor gryde. Skær stilken af artiskokkerne helt tæt ved bunden. Fjern eventuelle visne blade og skyl artiskokkerne grundigt. Kom dem i det kogende vand. Kog artiskokkerne ved svag varme og under låg ca. ½ time, eller til et blad kan løsnes ved et let træk.
Mild ostecreme
  • Skær imens den hvide skorpe af osten. Pisk ost, fløde, citronsaft, pinjekerner og timian sammen. Smag til. Fordel den milde ostecreme i 4 små skåle. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Server de varme artiskokker sammen med den kolde ostecreme.
Tips
  • Den milde ostecreme kan også serveres til bagte kastanjer. Eller til at smøre på brød - fx som en del af en osteanretning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5745 kJ / 1373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

234 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 13,3 % 1,8 g
Kulhydrat: 20,3 % 2,8 g
Fedt: 66,4 % 4,2 g

Ingredienser

Vand
1½ liter
Citron (usprøjtet) i skiver
½
Groft salt
1½ tsk
Små artiskokker
4
Mild ostecreme
Blåskimmelost
150 g
Piskefløde
3 spsk
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Hakkede, ristede pinjekerner
3 spsk
Finthakket frisk timian
1 spsk