Artiskokker med hollandaisesauce

Artiskokker med hollandaisesauce

45 min
Artiskokker med hollandaisesauce er en enkel og dejlig forret. Det smager også dejligt med en blanding af artiskokker og grønne asparges til saucen - sammen med godt brød, selvfølgelig!
https://www.arla.dk/opskrifter/artiskokker-med-hollandaisesauce/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat citronskiver og salt i kog i en stor gryde.
  • Skær stilken af artiskokkerne helt tæt ved bunden. Fjern eventuelle visne blade, skær evt. det øverste af toppene af og skyl artiskokkerne grundigt.
  • Kom dem i det kogende vand. Kog artiskokkerne ved svag varme og under låg ca. ½ time - eller til et blad kan løsnes ved et let træk.
  • Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af før servering.
Hollandaisesauce
  • Pisk æggeblommer, bouillon, citronsaft, salt og halvdelen af piskefløden sammen i en lille skål.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde og hæld det i æggeblandingen.
  • Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op - under konstant piskning - til den begynder at tykne.
  • Når saucen er lige ved at koge – tag gryden af varmen og pisk resten af piskefløden i.
  • Smag til og server straks sammen med artiskokker og brød.

I stedet for 4 artiskokker kan du i stedet servere 2 artiskokker og 1 bundt grønne asparges. Tag de kogte artiskokker op af vandet og kom aspargesene i gryden. Kog dem 1-2 min. Lad dem dryppe af. Server evt. saucen i portionsskåle, så hver person kan dyppe grønt og brød i sin egen lille skål sauce.

Energiindhold for hele retten:

6070 kJ / 1451 kcal

Næringsindhold pr. 100g

238 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 8,4 % 1,2 g
Kulhydrat: 19 % 2,7 g
Fedt: 72,6 % 4,7 g

Ingredienser

1½ liter Vand
½ Citron (usprøjtet) i skiver
1½ tsk Groft salt
4 Små artiskokker
Hollandaisesauce
4 Æggeblommer
1 dl Grøntsagsbouillon
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
½ dl Piskefløde
100 g Smør
Tilbehør
Godt brød
Pynt
Krydderurter, fx frisk timian
Friskkværnet peber
Flagesalt